lauantai 19. syyskuuta 2009

Odottamaton ehdotus

Margaret Tate (Buldogin Sandra) on v-mäinen kanadalainen kustannuspäällikkö, jonka viisumi menee ihan kohtsillään umpeen. Edessä on siis karkoitus New Yorkista. Hätäpäissään Maggie sutkauttaa pomoilleen, että on menossa naimisiin assistenttinsa Andrewn (Reynoldsin Ryan) kanssa.

Uutinen tulee sulholle itselleenkin vähän ylläripyllärinä, mutta mitäs siitä. On viikonloppu aikaa valmistautua maahanmuuttoviranomaisen (tms) kuulusteluun ja Andrewn mummo (Tyttökullista tuttu Rose eli ihQ Betty White) täyttää sopivasti 90. Citykissa Maggie päätyy siis Alaskan käymättömiin korpimaihin persoonallisten sukulaisten keskelle.

Yllätyksellisellä juonellahan tämä ei ollut pilattu laisinkaan. Ensin inhotaan toinen toistaan, sitten aletaan tajuta, että sehän onkin ihan jees, sitten tulee mutkia matkaan ja lopussa päädytään yhteen. Been there, seen that. Mutta toteutus oli ihan kelvollinen ja ennen kaikkea hauska. Parhaat naurut irtosivat Betty Whiten ja tarjoilija-strippari-kauppias-pappi-yleismies-Ramonen (Oscar Nunez) ansiosta.

Raatimme suosittelee.

Lopuksi jaan kanssanne iltarukoukseni.

Rakas taivaallinen isukki, äityli, puudeli, kuka siellä nyt lieneekään. Tahdon isona margarettateksi. Tahdon huikeat korkokengät ja liudan pelosta vapisevia alaisia, jotka töissä varoittavat toisiaan liikkeistäni mesen kautta. Ennen kaikkea tahdon Ryan Reynoldsin näköisen assistentin.

Kiitos.

Ei kommentteja: