torstai 17. syyskuuta 2009

Ehkä p*skin leffa ikinä

Muutoin täydellisen illan pilasi ihan oma elokuvavalintani Knowing eli Tieto.
Elokuvassa kohtaavat E.T, Kaappaus raiteilla, Independence day ja joku todella huono kauhuleffa, jote en ole edes nähnyt. Eikä millään hyvällä tavalla siis.

Pääosassa Cagen Nicholas ja Nicholas Cage. Elokuvassa on paljon pitkiä mustia hetkiä, ku on vissiin loppunut budjettikesken,mutta noin saatiin kuitenkin kätevästi lisää pituutta leffaan eikä tarttenu kuvata mitään.

Leffassa Cagen poika Caleb saa koulussa aikakapseliin tallennetun kirjeen (aikakapseli oli tallennettu 50 aiemmin siis), kirjeessä on pelkkiä numeroita ja poika arvelee, jotta numerot voivat olla vaikkapa joku matemaattinen ongelma.. No isä sitten sattumalta bongaa numerolistasta päivämäärän 9/11/01 ja siitä se sitten lähtee. Kirjeen numerot saavat merkityksiä, sillä kaikki ne paljastavat viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana tapahtuneita onnettomuuksia sekä uhrien lukumääriä.

Osa kirjeen tapahtumista on vielä tulevaisuutta ja noh, koska on kyseessa tieteistrilleri, Nicholas Cagen on pakko päästä aina sinne missä tapahtuu. Joten kun selviää missä seuraava onnettomuus tapahtuu on Cage siellä. Ja eihän Nicholas Cage kuitenkaan ole Bruce Willis. Kun Nicholas lähtee esimerkiksi pelastamaan lento-onnettomuuden uhreja sadeasussa olisi Bruce mennyt paikalle ilman paitaa ja itseasiassa estänyt koko lento-onnettomuuden ottamalla koneesta kopin. Mutta mitä tekee Nicholas, juoksee sateen läpi paikalle ja antaa sydänhierontaa.

Mukaan leffaan on tempaistu myös kirjeen aikoinaan kirjoittaneen tytön tytär sekä tämän oma tytär sekä hämäriä kuiskaajaihmisiä, joiden äänen vain tyttären tytär sekä Cagen poika kuulevat. On leffaan saatu myös perhearvoja, Cagen välit pastori-isään kun on olleet katkolla pitkään. niin ja Cagen vaimokin on mennyt kuolemaan, itseasiassa yhtenä niistä päivistä, jotka oli numeroitu kirjeeseen.

voi elämä, leffa oli hidastempoinen ja tylsä, Cagen silmien pyörittely oli raastavaa ja tietysti elokuvan lopussa Cage tekee sovun isänsä kanssa ja maailma loppuu koko perheen halaukseen. Hallelujah.

2 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Tää on ehkä siun paras arvostelu ikinä! Vähänkö repesin, "olisi Bruce mennyt paikalle ilman paitaa ja itseasiassa estänyt koko lento-onnettomuuden ottamalla koneesta kopin"... :D

Sieluni silmin pystyn sen näkemään...

Sivustakatsoja kirjoitti...

Joo, vaikka en olekaan elokuvasta ihan samaa mieltä, niin kyllä tämä arvostelu pisti hymyilyttämään paikoitellen. :D