keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Haamukirjoittaja

Tämän elokuvan markkinointi ei ollut kyllä ihan tavoittanut minua vaikka pääosassa on itse herra McGregor. Ja kyllähän Ewania aina mielellään katselee.

Polanskin uutuusleffassa Ewan päätyy haamukirjoittajaksi brittien entisen pääministerin Alan Langin (Pierce Brosnan) muistelmille kun edellinen haamu sai salamyhkäisesti päättää päivänsä ajautumalla rantaan hengettömänä.

Juoni leffassa on öh, ohut? mutta varsin viihdyttävä kuitenkin. Salaliittoja väläytellään suuntaan jos toiseen ja on mukaan vedetty sotatoimet ja CIA.

Mutta pääpiirteissään Ewan siis kirjoittaa niitä muistelmia ja päätyy tekemään pientä selvitystyötä pääministerin aiempiin toimiin liittyen ja sitten sitä joudutaankin vaaraan tietysti. Aina ei oikein tiedetä kehen voitaisiin luottaa ja kuka on kenenkin puolella tai ketäkin vastaan mutta eihän se nyt ole ennenkään haitannut. Ohuehko juoni kulkee eteenpäin sutjakkaasti eikä siinä ehdi kyllästyä katsojakaan. Jännitystä onnistutaan pitämään yllä loppumetreille saakka vaikkakaan tässä teoksessa hovimestari ei olekaan syyllinen.

Ei kommentteja: