tiistai 21. huhtikuuta 2009

Son of Rambow

Son of Rambow (ja ei, tämä ei ole kirjoitusvirhe) vilahti jo jokunen aika sitten erään vuokraleffan mainoksissa. Pelkästään traileri oli niin lystikästä katsottavaa, että leffa tarttui oitis mukaan, kun se tuli vastaan lähivuokraamossa.

Pääpiirteissään idea on melko käytetty. Epäsuhtainen parivaljakko ryhtyy yhteistuumin hankkeeseen A, ja joutuu kohtaamaan vastustusta jos miltäkin taholta.

Vaan mikä toteutus!

Traileri ei nimittäin luvannut liikoja. Elokuva oli samalla puhutteleva ja hervottoman hauska. Nuoret näyttelijät olivat mukana suurella tunteella olematta kuitenkaan turhan tosikkomaisia.

Leffa sijoittuu vuoteen 1982 (melko hyvä vuosi, muuten) ja saa alkulaukauksensa ensimmäisestä Rambo-elokuvasta. Tiukassa uskonnollisessa yhteisössä kasvavan isättömän brittipojan, Willin silmät avautuvat ensimmäistä kertaa hänen ystävystyessään koulun pahimman huligaanin kanssa.

Will joutuu tasapainoilemaan vanhan, uskonnollisen elämänsä ja uuden, jännittävän maailman kanssa. On rannekelloa, lentävää koiraa, pahaa variksenpelätintä ja cooleja ranskalaisia vaihto-oppilaita. Vaan miten näistä saadaan aikaiseksi sekä mahtava kasvutarina että hieno lyhytelokuva - se vaan täytyy tarkistaa itse. Suosittelen.

"This has been my best day of all time."

Ei kommentteja: