sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Pianistin sivunkääntäjä

Vaihteeksi esittelemme ranskalaista korkeakulttuuria, joka tarjoaa ihan herkulliset lähtökohdat, mutta lopussa valitettavasti lässähtää kuin liian aikaisin uunista nostettu kohokas. Tai liian myöhään. Tai jotain, en tiedä koska en ole kohokkaita ikänäni tehnyt...

Melanie on teurastajan tytär, joka soittaa pianoa kuin pieni eläin. Vanhemmat kannustavat ja lapsonen pyrkiikin akatemiaan tms. Valitettavasti soittoura tyssää alkuunsa kuuluisan konserttipianistin Arianen ansiosta.

Vuosia myöhemmin pitkävihainen Melanie kohtaa Arianen uudelleen ja pääsee tämän sivunkääntäjäksi. Melanie tekee itsestään muutenkin korvaamattoman ja saa Arianen riippuvaiseksi itsestään. Symbioottinen suhde on kuitenkin vain silmänlumetta, sillä Melanien tarkoituksena on kostaa, sillä Arianen vuoksi hän menetti oman pianistin uransa.

Elokuva tarjoaa mahdollisuuksia hyvinkin julmiin käänteisiin, mutta valitettavasti ne jäävät toteutumatta ja loppujen lopuksi Melanien kosto on hyvinkin tylsä, tavallinen ja sellainen, jonka joku voisi oikeastikin toteuttaa. Minä ainakin olisin kaivannut vähän verenvuodatusta ja kirkumista, joita ei oikein ollut kumpaakaan.

Ei kommentteja: