perjantai 6. tammikuuta 2012

Hanna

Kuusamon eteläpuolen lumisilla tuntureilla on Eric Banan esittämä Erik kasvattanut tyttärestään Hannasta (Saoirse Ronan) ylimaallista tappokonetta. Porojen nylkeminen ja isäukon kanssa painiminen eivät kuitenkaan enää riitä Hannalle, joten on lähdettävä suureen maailmaan, vaikka siellä vaaniikin häijy CIA-agentti Marissa (Cate Blanchett). Edessä on huimaa takaa-ajoa Marokosta Espanjan kautta Saksaan. Matkan varrella totuus omasta elämästä alkaa valjeta Hannalle, eikä se olekaan ihan sellainen kuin isipappa on vuosien varrella kertonut.

Hanna on niitä elokuvia, jotka ovat ajatuksena kauniimpia kuin lopullisena toteutuksena. Kun häilytään äksönleffan, taideleffan ja draaman välimaastossa, homma menee helposti vähän yli kohdasta tai toisesta. Ihan siedettävää katsotaavaa Hanna on, mutta tuskin jää mieleen mitenkään erityisenä elämyksenä. Hetkittäiset kauniit kuvat eivät ihan riittäneet kannattelemaan kokonaisuutta.

Plussaa oli se, että vaikka Kuusamo pistettiinkin kartalla Pudasjärven kohdalle, oli kuvassa sentään oikean maan kartta...

1 kommentti:

Karli @ The Bonnie 5 kirjoitti...

Thank you so much for your sweet comment on my blog! Have a wonderful rest of the week!
~Karli :-)