keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Haarautuvan rakkauden talo

Juhani ja Tuula ovat eroamassa, mutta sivistyneinä ihmisinä he luulevat pystyvänsä asumaan samassa talossa, siihen asti että se on myyty. Mutta eihän se nyt ihan niin mene. Säännöt laaditaan, mutta kuka niitä noudattaa, onkin toinen juttu.

Lopulta samaa taloa asuttavat Juhanin uusi "tyttöystävä" Nina, Tuulan "poikaystävä" Marco, Juhanin kaveri gynekologi-Pekka sekä Tuulan bestis "aavistuksen" yläluokkainen Marjut. Eri tavoin sopassa ovat mukana vielä Tuulan ihmiskauppiasäiti Yrsa, Juhanin kriminaaliveli Wolffi, lapsettomuudesta kärsivä poliisipariskunta sekä sekalainen lauma muita tuttavia ja kylänmiehiä.

Erobakkanaalit huipentuvat suomalaiskansallisesti känniseen paneskeluun, mutta kuka on kenenkin kanssa ja missä, sitä onkin jännää seurata.

Hannu-Pekka Björkman ja Elina Knihtilä ovat vallan mainioita eroavana pariskuntana. Alkupuolen riitelytkin vaikuttavat meikäläisen kokemuspohjalla vähän liiankin todentuntuisilta. Porukkaa elokuvassa lappaa ehkä aavistuksen verran liikaa miun makkuun, mutta hei. Haarautuvan rakkauden talo on Kaurismäen leffa ja siinä puhutaan!

2 kommenttia:

Viiru kirjoitti...

mut eiks tää oo se toinen kaurismäki? ei siis se jonka leffoissa ei puhuta...

Kirsikka kirjoitti...

No Kaurismäki ku Kaurismäki. Emminä niistä mitään tiedä...