maanantai 15. joulukuuta 2008

Ventti

Olen ilmeisesti ryhdistäytynyt leffarintamalla, tai sitten minulla ei vain ole elämää. Kotimatkalla hain lähivideovuokraamosta ihan vain vähän turkinpippureita ja kotona huomasin että olin sitten valinnut leffahyllystä mukaani myös teoksen nimeltä 21.

Kevin Spacey se ei koskaan petä. On se sen verran ihmeellinen setä. (suokaa anteeksi runoiluni, syytän taas angiinaa) . Leffa kertoo siis MIT:in matemaattisesti lahjakkaista opiskelijoista ja heidän professoristaan(Spacey) jotka käyvät viikonloppuisin vegasissa tekemässä rahaa laskemalla kortteja kasinolla. Joo, tämähän on nähty monta kertaa (eikä vähiten Las Vegas-sarjassa) mutta mielenkiintoinen leffa silti oli. Jotenkin hurjan inhimillinen kuvaus ja kaunis poika pääosassa (siis Spaceylla ei ollut pääosaa)... Leffan keskushenkilö Spacey tietysti on ja parilla tyypillä oliskin kana kynittävänä Spaceyn kanssa, siitä saatiin oiva sivujuonne leffaan.

Lopulta 21 on kaiketi kyse petoksista, ystävyydestä, rahan mahdista ja siitä, että prinssi saa prinsessansa ja puoli valtakuntaa (tai ainakin opiskelupaikan Harvardista). Mutta tykkäsin kyllä, vaikka en itse ymmärrä matematiikasta juuri mitään.

Ei kommentteja: