sunnuntai 11. syyskuuta 2011

The Fighter - Taistelija

Minun mielestäni nyrkkeily on (showpainin rinnalla) universumin turhimpia lajeja. Mitä järkeä on maksaa siitä, että näkee ihmisten hakkaavan toisiaan? En ymmärrä. Siksi onkin aavistuksen hassua, että minä valitsin lauantai-illan elokuvaksi nyrkkeilyleffan. Noh, ehkä Marky Mark Wahlberg ja Christian Bale vaikuttivat asiaan jotenkin...

Dicky (Bale) on entinen pikkukaupungin nyrkkeilysuuruus, jonka suurin saavutus sijoittuu neljäntoista vuoden taakse. Nykyiset saavutuksen rajoittuvat pääasiassa crackin polttamiseen. Micky (Marky Mark) on Dickyn pikkuveli, joka yrittää saada omaa nyrkkeilyuraansa käyntiin. Valmentajana toimii ailahtelevainen Dicky ja managerina äiti, joka edelleen palvoo vanhempaa poikaansa ja uskoo tämän paluuseen kehässä.

Aavistuksen pitkäveteisessä leffassa naiset ovat keskimäärin kamalia ämmiä ja miehet vähän sellaisia ressukoita, joille nyt vaan tuppaa käymään huonosti. Ja tietysti siinä vaiheessa kun Dicky joutuu vankilaan ja siinä sivussa vierottuu huumeista, kokee hän valaistumisen ja pois päästyään tahtoo parantaa tapansa. Yllättäen elokuvan loppuun sijoittuu vihdoinkin Mickyn elämän suuri tilaisuus, mutta enpäs taida paljastaa miten siinä käy. Kukaan ei kuitenkaan arvaa, etenkään kun tämä(kin) elokuva perustuu tositapahtumiin.

Koska en tosiaan ole mikään nyrkkeilyn ystävä, on elokuva siis hetkittäin hiukan pitkäveteinen. Christian Bale on kylläkin loistava narkkari-Dickynä ja Marky Mark aika tasaisen varma, joskin vähän ilmeetön Mickynä. Joten parasta taitavat olla elokuvan raivostuttavat naiset.

Ei kommentteja: