lauantai 10. syyskuuta 2011

Bridesmaids

Anniella (Kristen Wiig) menee ihan hyvin. Tai no, kohtalaisesti. Oma kakkupuoti on kaatunut, poikaystävä lähtenyt ja uusi hoito on todellakin vain uusi hoito. Kimppakämppä brittiläisen "persoonan" Gilin (Little Britainin Matt Lucas) ja tämän loisivan siskon kanssa ei myöskään ihan vastaa unelmia. Iloa elämään tuo kuitenkin se, että paras ystävä Lillian (Maya Rudolph) menee yllättäen kihloihin ja pyytää Annieta kaasokseen.

Siitähän ei voi seurata mitään hyvää.

Lillian on sulhonsa kautta tutustunut yläluokkaiseen Heleniin (Rose Byrne), joka on "oikeasti tosi ihana" (Annien mielestä täysi bitch). Helen on luonnollisesti yksi morsiusneidoista, eivätkä muutkaan porukasta ole yhtään sen täysipäisempiä. Kaikkein vähiten sulhon poikamainen sisko Megan (Melissa McCarthy).

Tällä porukalla mennään. Tiedossa on sikailua ja örveltämistä, joka saa Kauhean kankkusenkin kalpenemaan. Myötähäpeän rinnalla on kuitenkin koko ajan puhdas sääli poloista Annieta kohtaan, joka oikeasti on todella sympaattinen ja tekee parhaansa. Hänelle toivoisi pelkkää hyvää, mutta vituiksi menee, vaikka kuinka yrittäisi.
Sokerina pohjalla on myös perverssillä naapurinpoikamaisella tavalla todella viehättävä poliisi Nathan (Chris O'Dowd), joka tekisi mieli kuoria kuin pistaasipähkinä.

Omat ennakko-odotukseni eivät olleet kauhean korkealla Bridesmaidsia katsomaan mennessä, mutta kerrankin yllätys oli positiivinen. Kristen Wiig ja Maya Rudolph olivat kyllä siinä mielessä väärässä paikassa, että (anteeksi ikärasistinen kommenttini) naamojen perusteella tämä kolkyt plus -meininki tuntui enemmän nelkyt plus -meiningiltä. Mutta jos sen epähuomion yli pääsee, on kyseessä varsin viihdyttävä elokuvatuokio. Tämänhän voisi katsoa vaikka omissakin polttareissa, vink vink!

Ei kommentteja: