sunnuntai 18. tammikuuta 2009

"I hate the fuckin' 90's"

Showpaini kuuluu minun maailmassani turhimpiin lajeihin. Mickey Rourke ei myöskään ole koskaan ollut suuri idolini. Kuitenkin näistä huolimatta vinguin päästä elokuviin katsomaan The Wrestlerin, jossa Rourke esittää kulahtanutta showpainijaa Randy "The Ram" Robinsonia.

Ramin parhaat vuodet ovat jo takana ja keikkaa pukkaa enää epämääräisille pikkulavoille. Arki menee vatipäisen pomon hommissa varastomiehenä ja elämä on muutenkin aika syvältä. Parikymppinen tytär ei halua kuullakaan isästään ja läheisin ihmissuhde on strippari Cassidyyn (upea Marisa Tomei).

Tämän enempää juonesta on vaikea kertoa paljastamatta liikoja ja kerrankin tavoilleni uskottomana jätän spoilaamisen väliin. Osittain käsivaralla kuvattu hiukan dokkarihenkinen leffa on kieltämättä aika vaikuttava. Botoxiakin (tai mitä lie) naamaansa saanut Rourke on aika uskomaton Ramina ja ymmärtääkseni rooli on aika omakohtainen.

Muutamassa kohtaa tunki tippa väkisinkin silmään, enkä ollut varmaan ainoa joka niin tunsi. Loppupuheenvuoro oli aika lähellä pateettisuutta, mutta menetteli juuri ja juuri. Elokuva loppui aika täydellisessä kohdassa, turha selittely oli jätetty pois. Eikä se oikein muuten olisi voinut päättyäkään.

Mutta katsokaa itse. Hyvä se on.

Kuva lainassa Yleltä.

1 kommentti:

Aimo kirjoitti...

Puoliso haluaa kovasti nähdä tämän. Kai sitten minäkin raahaudun ;)