sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Shutter Island

Vuosi on 1954 ja sheriffi Teddy Daniels (Leo DiCaprio) lähtee uuden työparinsa Chuckin (Mark Ruffalo) kanssa Shutter Islandille tutkimaan katoamistapausta. Saarella sijaitsee vankimielisairaala, jonne on teljetty pahimmat mahdolliset kriminaalit, joita ei voi minnekään muualle sijoittaa. Tuosta äärimmäisen suljetusta ja vartioidusta laitoksesta on kuitenkin nyt päässyt eräs murhaaja livahtamaan.

Ashecliffen vankimielisairaala vaikuttaa alun alkaenkin oudolta paikalta. Ja vielä hämärämmäksi kaikki muuttuu, kun Teddylle selviää, että sairaalassa on yksi ylimääräinen potilas, josta ei löydy mitään tietoja. Onko tämä potilas mies, joka on murhannut Teddyn vaimon pari vuotta aiemmin?

Martin Scorsesen ohjaama leffa saa nopeasti otteeseensa ja pitää siinä loppuun asti, jolloin paljastuu, ettei juuri mikään ole sitä, miltä on näyttänyt. Vielä paremmaksi leffa olisi tosin tullut, jos lopussa olisi ollut vielä yksi radikaali juonenkäänne lisää. Kaikesta huolimatta Shutter Island on oikein erinomainen elokuva ja takavuosien pulloposki teini-idoli Leo ihan mukiinmenevä näyttelijä.

Ei kommentteja: