keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

You want to be a good archaeologist you've got to get out of the library!

Piipahdimme illalla siipan kanssa elokuvissa ja pihejä kun olemme, menimme aiempaan näytökseen, joka maksoi "vain" 6,50€ lärvi. Rambosta traumatisoituneena olin jälleen älynnyt varautua korvatulpilla, joten selvisin järjissäni uloskin.

Kyseessä oli siis ystävämme Ray Winstonen (en ole vieläkään selvinnyt Beowulfin aiheuttamasta pettymyksestä...) uusi raina, Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta. Tai siis Harrison Fordin uusin, miten sen nyt ottaakaan...

Olihan se Hartsa vanhentunut, mutta ihan hyvin näytti sedän jalka silti nousevan. Kommunismin peikko ei ehkä tässä ajassa ole enää ihan uskottava, mutta kun sarjan henkeen kuuluu, että se on mukana niin sitten se on. Cate Blanchett oli viehättävä tiukkailmeisenä Irina Spalkona ja Shia LaBeouf oli mielestäni ihan jees nuoremman sukupolven edustajana.

Vaikka Kristallikuuppain valtakunta oli ihan kelvollista viihdettä, niin eihän se nyt ihan samalle tasolle päässyt kuin aikaisemmat Indyt. Etenkään kun mukaan oli pitänyt tunkea vähän sellaista jarjarbinks-meininkiä että ne perheen pienimmät nyt sitten ihan varmasti tykkää katsoa. Vaikka kyllä minäkin niistä maaoravista (tms) tykkäsin, mutta se apinain kera liaaneissa liekkuminen oli vähän turhaa.

Mutta kaiken kaikkiaan siis ihan ok raina.

p.s. Steven Spielbergiltä olisi muuten hauska pieni källi laittaa joskus E.T. johonkin ns. vakavaan elokuvaan "vierailijaksi". Nytkin keksin odottaa sitä kun ensimmäinen alieni kaivettiin esiin, mutta ei. Ihan tavallinen suippopää sieltä paljastui.